16 mar. 2010

WORKSHOP

In cadrul proiectului On Therapy, Asociatia Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei a desfasurat in Centrul de Educatie non-formala doua sesiuni de workshop in care 40 de studenti au experimentat modul de abordare a unor teme prin prisma filosofiilor a 6 scoli de psihoterapie.

Fiecare din scolile de psihoterapie urmeaza si foloseste principii, valori, obiective, tehnici si metode diferite de abordare a problemelor cu care se confrunta persoanele ce solicita asistenta psihologica.

Studentii au fost informati despre caracteristicile fiecarei scoli, astfel incat sa ia o decizie in cunostinta de cauza asupra optiunii personale de terapie, au aflat etapele de formare ca psihoterapeut si s-au familiarizat cu 3 teste acreditate in domeniu.

Experimentarea metodelor este foarte importanta pentru a verifica pe de-o parte concordanta dintre abilitatile personale si cele solicitate de tehnicile utilizate in practica, si pe de alta parte concordanta intre valorile si structura personala si cele implicate in respectivul demers profesional.