1 iul. 2012

PROIECT EUROPEAN

Casa Studentilor Bucuresti (CEnF) a fost prezenta la Seminarul international SHARE & CHANGE ce a avut loc intre 19-22 June 2012  la Palermo, Italia.

Actiunea cu dimensiune europeana, la care au luat parte lucratori de tineret din 11 tari, a creat un context de discutii si schimb de bune practici referitoare la munca cu tinerii.

In sesiunile intalnirii au fost prezentate proiecte referitoare la participarea activa, voluntariat, probleme sociale, toleranta culturala etc.

De asemenea s-au realizat prezentari intr-o spirit de echipa caracteristic tineretului in actiune : Romania si Grecia  - Talking about the Program Youth in Action, Slovacia si Polonia - To be youth worker in Europe: our experiences, Malta si Spania - Nonformal education in working with young.

Gazda seminarului, Italia, a prezentat sesiunea de lucru Supporting young in collective challenges.

Seminarul, un bun exemplu de comunicare si networking de succes intre tari din nordul, centrul si sudul Europei, s-a incheiat cu o seara interculturala in care fiecare tara si-a etalat simbolurile nationale si in care un punct de atractie l-a constituit un dans popular bulgaresc foarte apreciat de toti cei 30 de participanti.