26 apr. 2012

 

SEMINAR

In luna aprilie am organizat cu sprijinul comunitatii IT Spark un seminar IT despre Cloud Computing, aplicatiile Office 365, si utilizarea lor folosind diferite device-uri mobile.

Discutiile s-au axat pe initierea in cloud computing, comparatii intre utilizarea tehnologiei traditionale si cea cloud-based, siguranta si securitate, unificarea platformei Windows pe multiple device-uri phone, precum si utilizarea instrumentelor Cloud Microsoft pentru o comunicare eficienta.

A fost prezentata solutia Cloud MS Office 365 îndreptată catre productivitate (comunicare, colaborare, editare si partajare documente) si cateva aplicatii din această suita web: Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online.

Microsoft va lansa in 2012 o varianta Cloud Office 365 gratuita pentru studenti. 

Explicatiile au fost insotite de demonstratii, urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.


Studentii participanti au aflat cum pot accesa tehnologia de ultimă generatie si de asemenea informatii despre programul TechSoup Romania prin care compania Microsoft face donatii si reduceri de pana la 90 % pentru software si hardware necesare eficientizarii activitatii ONG-urilor.

TechSoup este cea mai mare întreprindere socială din domeniul tehnologic din lume, dezvoltându-se de-a lungul timpului într-un program urias de donatii si training-uri pentru organizatii non-guvernamentale. Scopul sau este de a aduce împreună reprezentanti ai comunitătii IT & C și mari donatori de hardware si software si beneficiarii din sectorul non-profit. În Romania, TechSoup activează din 2009.

IT Spark este o comunitate tehnică, utilă celor implicati în zona IT la nivel entry si mid-level, care ofera solutii practice si concrete pentru eventualele probleme existente.

Site-uri utile :
www.youtube.com/user/office365.ro
www.microsoft.com/ro-ro/office365/onlinesoftware.aspx