14 dec. 2011

TRAINING MANAGEMENT DE PROIECT

Membrii Asociatiei Studentilor la Jurnalism si Comunicare au beneficiat in 10-11 decembrie in CEnF  de un training pe tema managementului de proiect cu participarea trainerilor de la asociatia studenteasca internationala AIESEC.

Timp de doua zile, studentii ASJC au acumulat informatii despre cum incepi un proiect, prin ce etape trebuie sa treci si ce scop / obiective atribui temei alese.

Studentii au aflat diferentele dintre un proiect si un program, cum se realizeaza reevaluarea unui proiect si au invatat despre analiza SWOT. De asemenea, trainerii le-au prezentat participantilor informatii utile despre scopul si obiectivele pe care trebuie sa le stabilesti la inceputul fiecarui proiect, dar si despre obiectivele SMART si evaluarea acestora.

Apoi membrii ASJC au invatat cum pot planifica sarcinile echipei in cadrul etapelor implementarii unei proiect si ce alte instrumente de lucru pot folosi pentru a tine evidenta indeplinirii acestora. 


Trainerii le-au vorbit tinerilor despre diferentele dintre Leadership si Management, dar si rolurile cheie pe care le are liderul / managerul in cadrul unei echipe.

In final, participantii au implementat cunostintele acumulate si au pus bazele unui proiect teoretic. Impartiti in doua echipe, ei au realizat cate un proiect scris pe teme de interes pentru studenti.