31 ian. 2011

Seminarul "Accesarea Fondurilor Europene de catre Tineri"

Dragi prieteni, bine v-am regasit in noul an.

Incepem activitatea Centrului de Educatie non-Formala CEnF cu proiectul “Student European 2011“ ce va derula 12 actiuni lunare pe diferite teme de actualitate.

In ianuarie propunem un subiect care intereseaza pe toata lumea : Finantarile !

De aceea am organizat in CEnF Seminarul de Informare privind Accesarea Fondurilor Europene Nerambursabile de catre Tineri.

54 de studenti s-au intalnit cu doi experti ai programului european Youth in Action ce va fi implementat in tarile membre, deci si Romania, pana in 2013. Acest program, prin care sunt finantate proiecte de si pentru tineri, este gestionat de ANPCDEFP.

Aceasta actiune si-a propus  sa ii motiveze pe tineri sa incerce implicarea, actiunea, initiativa, voluntariatul, participarea, educatia non-formala. 

Cu aceasta ocazie, alaturi de Miruna Covaci - responsabil comunicare si Andreea Olteanu - responsabil planul de cooperare si formare, i-am indemnat pe studenti sa fie voluntari intr-o alta tara europeana; sa-si puna ideile in aplicare impreuna cu colegi din UE sau de dincolo de ea; sa poarte “dialoguri” interculturale, cu alte cuvinte sa se implice, pentru a schimba in bine atat pe ei, cat si comunitatea in care traiesc.

Intr-o atmosfera destinsa, studentii au aflat cum pot obtine bani europeni necesari proiectelor lor, care sunt obiectivele programului, grupurile tinta ale acestuia, prioritatile, termenele limita de depunere a cererilor de finantare, modalitatile de accesare, precum si cum s-au implicat cu succes alti tineri.

Intalnirea a fost extrem de interactiva, fiind animata de o multitudine de intrebari la obiect.

In finalul intalnirii, studentii au primit carti despre afaceri puse la dispozitie de publicatia CAPITAL (Excelenta in Afaceri, Gandirea Laterala, Maestrii Afacerilor Online etc).