10 mar. 2010

SEMINAR

Cu ocazia Zilei internationale a Femeii, in Centrul de Educatie non-formala s-a desfasurat seminarul „Drepturile femeii” organizat de Asociatia Elevilor si Studentilor Basarabeni.

Scopul acestei activitati a fost informarea si consolidarea cunostintelor referitoare la drepturile femeilor, problemele intampinate de acestea si discutii despre incalcarile drepturilor femeii (discriminari, violenta in familie, violuri, crime sau maltratari, traficul de femei)

In discutii interesante s-a vorbit despre originile conceptului “Drepturile femeii”, istoria acestora, evolutia lor datorita sufragiilor femeilor in sec. XIX – XX, femeile de exceptie care au intrat in istorie, fiind mentionate de asemenea si institutiile care se ocupa cu protejarea femeii, precum si politica Organizatiei Natiunilor Unite in domeniu.

Impartite in trei echipe, participantele au dezbatut punctele forte ale femeilor in diferite situatii - femeia in societate, femeia in familie, femeia lider.

Apoi s-au pus in „scena” jocuri de rol, participantele simuland cate o situatie in care le sunt incalcate drepturile in fiecare din aceste roluri ale femeilor.

Pe tot parcursul seminarului au fost prezentate diferite filmulete pentru o intelegere mai buna a temelor de discutie.

In finalul seminarului, toate participantele au primit cate o felicitare si un martisor.